Je hebt net een nieuwe tatoeage laten zetten en het ziet er prachtig uit. Maar je werk is nog niet helemaal klaar – goede nazorg is cruciaal om ervoor te zorgen dat je tatoeage mooi blijft en niet geïnfecteerd raakt. Hier zijn een paar belangrijke tips voor de nazorg van je tatoeage.

Houd je tattoo schoon
Het is belangrijk om je nieuwe tatoeage schoon te houden om te voorkomen dat er infecties ontstaan. Reinig het gebied twee tot drie keer per dag met een milde, ongeparfumeerde zeep en lauwwarm water. Dep het vervolgens droog met een schone handdoek.

Vermijd direct zonlicht
Zonlicht kan de kleuren van je tatoeage vervagen en de genezing vertragen. Vermijd direct zonlicht gedurende de eerste twee weken na het zetten van je tatoeage. Draag lichte, ademende kleding die het gebied bedekt of gebruik een zonnebrandcrème met hoge SPF.

Gebruik geen zwembaden, sauna’s of bubbelbaden
Zwembaden, sauna’s en bubbelbaden kunnen bacteriën bevatten die een infectie kunnen veroorzaken. Vermijd deze activiteiten gedurende de eerste twee weken na het zetten van je tatoeage.

Breng een verzachtende crème aan
Een verzachtende crème kan helpen om de huid te hydrateren en te kalmeren na het zetten van je tatoeage. Breng een dun laagje crème aan op het gebied nadat je het hebt gereinigd en gedroogd.

Niet krabben, schuren of plukken
Het kan erg jeuken wanneer je tatoeage begint te genezen, maar het is belangrijk om niet te krabben, schuren of plukken aan het gebied. Dit kan de genezing vertragen en de kleuren vervagen. Als je last hebt van jeuk, kun je voorzichtig met je vingers over het gebied wrijven of een verzachtende crème aanbrengen.

Het zetten van een tatoeage is een persoonlijke keuze en het onderhoud ervan is net zo belangrijk als het uitzoeken van het ontwerp. Met goede nazorg kun je ervoor zorgen dat je tatoeage er nog jarenlang mooi uitziet.

tattoo rotterdam